تملقات شاعرانه عجیب برای مدیر عالیرتبه اقتصادی! | از ترور شخصیت دولت رئیسی تا سفیدشویی و تبلیغ مطلق برخی مدیران
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش همشهری آنلاین، کیهان نوشت: روزنامه سازندگی در دوران دولت شهید رئیسی از تیترهایی مانند «طغیان گوشت (گوشت چگونه از سفره طبقه متوسط و کارگر حذف شد؟)، شکست برنامههای اقتصادی (با تصویری از رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم)، دولت رابین هودی (با طرحی توهینآمیز علیه محمد مخبر معاون اول دولت رئیسی)، خالی کردن جیب مردم (کاریکاتور توهینآمیز علیه وزیر اقتصاد دولت رئیسی)، تکثیر تورم، چاپیدن پول، سفره دلواپسان و.
..» برای ترور شخصیت آن دولت استفاده میکرد. اما اکنون دیگر صلاح نمیبیند مثلاً درباره گرانی عجیب و غریب سیب زمینی موضع بگیرد و مثلاً تیتر طغیان سیب زمینی را انتخاب کند. در مقابل از تیترهای تبلیغاتی مانند «نجات بانکها از ورشکستگی (با تصویر همتی)، سازندگی به جای پولپاشی (تصویر پزشکیان در حال بیل زدن و آجر گذاشتن)، باز شدن قفل اقتصاد (تصویر مشترک همتی و پزشکیان) و...» استفاده میکند.
روزنامه حزب کارگزاران آخرین بار، تیتر اول خود را به عنوان «مدیریت بازار/ همتی وزیر اقتصاد و صید رئیس سازمان بورس چگونه توانستند در وضعیت نابسامان اقتصاد، التهاب را از بازار سهام دور کنند؟» اختصاص داد و نوشت: «بازار سهام دیگر مثل گذشته خسته و خموش نیست و سهامداران مدتهاست حال و روز بهتری را تجربه میکنند. کسی دیگر تجمع و تحصن نمیکند و مدتهاست شعار «حیا کن، رها کن» سر داده نمیشود. همه اینها مدیون دولت چهاردهم و برنامههای اصلاحی این دولت است و به طور مشخص این امتیاز را باید به نام تیم اقتصادی دولت به فرماندهی عبدالناصر همتی نوشت. آقای همتی با انتصابهای قابل قبول و تدوین برنامههای خوب موفق شد، التهاب را از بازارها دور کند و به طور مشخص، آرامش را به بازار سهام هدیه کند.»
سازندگی در ادامه با ادبیات دیو و دلبری، و متملقانه(غیر اقتصادی) مینویسد: «هیچکس فکر نمیکرد یک نویسنده و شاعر، بتواند قواعدی بر بازار سهام حاکم کند که سهامداران شاکی پس از چند سال نفسی به راحتی بکشند. آقای صیدی که اکنون سکاندار بورس تهران است هم نویسنده و شاعر است و هم دوستان زیادی در میان اهالی ادب و هنر دارد، سالها در نظام بانکی به کار مشغول بوده است. با این حال او بیشتر از آنکه اهل مدیریت و اقتصاد باشد، اهل شعر و شاعری است. آقای صیدی مردی میانهرو با روحیهای آرام است که همین آرامش توانسته توشه راه او در مسیر پرتلاطم بازار سهام باشد. او جایگزین مجید عشقی شد که بازار را عشقی اداره کرد... حجتالله صیدی اگرچه مدیری معروف در حوزه اقتصاد است اما دوستان زیادی در میان شاعران و نویسندگان دارد و مدیری باذوق است. نشان به این نشان که در شب رونمایی از کتاب «دانشگاه خیابان» جمع زیادی از مدیران، شاعران، نویسندگان و اهالی سیاست دور هم جمع شدند تا کتاب خاطرات حجتالله صیدی را رونمایی کنند. حسین عبده تبریزی هم در این مراسم حضور داشت و درباره کتاب صیدی سخن گفت. عبده تبریزی در انتخابات خرداد 1403 مشاور اقتصادی پزشکیان شد. بنابراین سپردن حق انتخاب مدیری برای این سازمان، کمترین پاسخی بود که پزشکیان میتوانست به مشاور اقتصادی خود بدهد. پس شکی نیست که صیدی، مورد تأیید عبده تبریزی است که دوست قدیمی خود را فردی نوگرا و مدیری با اصولی ثابت در مسیر مدیریت میداند و کتاب او را با آثار ویرجینا وولف مقایسه میکند».
تملقگویی روزنامه سازندگی در حالی است که اولاً بورس در دوران حضور آقای همتی در دولت روحانی، سیاهترین دوران خود طی دهه اخیر را سپری کرد. ثانیاً جهش اخیر بورس به اذعان نشریات حامی دولت، ناشی از سیاستهای دولت در گران کردن خودرو و ارز و برخی اقلام دیگر بوده است. به بیان دیگر، نشستن لبخند بر لبان چند ده هزار سهامدار، به قیمت تحمیل تورم طاقتفرسا به 85 میلیون نفر و ضمناً فشار بر تولیدکنندگان در مقولاتی مانند گرانی ارز اتفاق افتاده و نه در مسیر رونق تولید و تاثیر آن در کاهش تورم.
به این تحلیلها و اخبارنشریات حامی دولت طی چند هفته گذشته درباره علت رونق بورس عنایت کنید:
- روزنامه اعتماد: «در روز ورود نرخ برابری دلار به ریال بازار آزاد به کانال جدید 75هزارتومانی، بازار سرمایه نیز بالاخره از لابهلای اتفاقات و حواشی عبور کرد و شاخص کل به قلهای رسید که در اردیبهشت ماه سال گذشته را از دست داده بود. از مهمترین اخبار تاثیرگذار بازار طی روزهای اخیر میتوان به پایان فعالیت سامانه ارز نیمایی و شروع سامانه ارز توافقی اشاره داشت». [نتیجه حذف ارز نیمایی، گرانی قابل توجه ارز و رسیدن آن به بالای 80 هزار تومان بود]
- روزنامه دنیای اقتصاد: «مقاومت تاریخی بورس شکست؛ بورس تهران در پنجمین صعود متوالی هفتگی خود، مسیر افزایشی را ادامه داد. حذف دلار نیما و مبنا قرار گرفتن دلار توافقی (59 هزار تومان) برای شرکتها و صعود دلار آزاد به کانال 74هزار تومانی از مهمترین محرکهایی بود که استقبال از معاملات بورس را رقم زدند».
- دنیای اقتصاد که پیش از این از گرانسازی یکشبه قیمت خودرو دفاع کرده بود، با اشاره به جهش شاخص بورس نوشت: «با برگزاری انتخابات و پیروزی دکتر پزشکیان، بسیاری از فعالان بازار سرمایه امید داشتند که دولت جدید بتواند رکود سنگین بازار را بشکند، اما در کمال تعجب، شرایط به شکلی کاملاً وارونه پیش رفت. یکی از بارزترین اتفاقات این دوره، تبدیل حباب مثبت سنگین صندوقهای اهرمی به حباب منفی بود.. از نیمه آبان، زمزمههایی درباره صنعت خودرو و احتمال تغییر در رویکرد دولت نسبت به سرکوب قیمتی محصولات، موجب افزایش معنادار ارزش معاملات شد. نمادهای خودروساز، بهعنوان لیدرهای بازار، نقش فعالی ایفا کردند. ابلاغ نرخهای جدید محصولات، امیدواری به بهبود شرایط شرکتهای خودروساز را افزایش داد. سیاستگذار پولی و مالی در ماههای اخیر، اقدامات عملی در راستای حرکت به سمت بازار توافقی ارز را آغاز کرد. حذف تدریجی سیاستهای تثبیتی، از جمله این تغییرات است».
-دنیای اقتصاد: «بازار سرمایه در ماههای اخیر، شاهد روندی صعودی بوده که ناشی از مجموعهای از تحولات اقتصادی، سیاستهای جدید دولت و تغییرات در متغیرهای کلان اقتصادی است. یکی از عوامل کلیدی رشد بازار سرمایه، افزایش نرخ ارز نیمایی است.»
کد خبر 921787 منبع: کیهان برچسبها کارگزاران سازندگی خبر ویژه بورس تهران عبدالناصر همتی
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1347397/